Tillbaka till alla evenemang

Mat & Makramé workshop Ekerö

  • Ekerö Hälsorum 5 Rodervägen Ekerö, Stockholms län, 178 51 Sweden (se karta)

Varmt välkomna till denna smakrika och kreativa workshop i matlagning & makramé tillsammans med de goda vännerna Maria och Julie. Workshopen bjuder på goda och hälsosamma julsmaker samt skapandet av din alldeles egna väggbonad. Efter workshopen får du med dig flera recept, ditt handknutna makramé-alster och massor av inspiration och kreativitet in i adventstider.

Under workshopen delas vi in i två grupper där den ena gruppen börjar i köket och den andra med makramé. Efter halva tiden byter grupperna plats. Workshopen avslutas i gemenskap vid underbart långbord där vi får lov att avnjuta den fantastiska fler-rätters middag vi lagat.

Maria guidar i köket där vi skapar en hälsosam och god måltid med fler rätter. Det blir en vegetarisk meny med fler godsaker i jultoner. Vi kommer att arbeta med underbara smaker som saffran, kanel och apelsin. Maria brinner för hälsosam kost, med härliga smaker, vackra färger och lagat från grunden. Du får inspiration till en gluten och sockerfri kost och flera tips i köket, perfekt inför advent och julhelgerna.

Julie undervisar i makramé-ateljén och börjar med att går igenom grundknutar och mönster samt tips och trix, bra att känna till när vi knyter. Därefter börjar vi utforma och knyta våra väggbonader. Julie visar olika alster som inspiration och finns tillhands under hela workshopen för att hjälpa till med teknikerna och att åstadkomma ett vackert resultat. Under workshopen kommer du att lära dig makraméns grundtekniker och knutar samt tillverka din alldeles egen väggbonad som du även kan knyta in kristaller i. Kristallerna och hela ditt färdiga alster kan bli till en magisk inredningsdetalj eller kanske till och med en julklapp.

I gemenskap dukar vi upp ett vackert och färgsprakande långbord som bjuder oss på den fantastiska mat vi har lagat

Inga förkunskaper behövs och alla åldrar är välkomna.

Att ta med:

  • en gren ca 40-60 cm lång att knyta en väggbonad från

  • en sax, skönt att ha en egen

  • sköna inneskor, då vi står upp mycket

  • ett förkläde

Plats: Ekerö Hälsorum, Rodervägen 5 Ekerö

Tid: Lördag 23 november kl 09:30-14:30

Pris: 880 kr/person. Betalnings-angivelse kommer i vändande mail.

Anmäl er genom att maila till julie@kbtfabriken.se

Vi blir en grupp på minst 6 personer och max 12 personer.

Det här kommer bli en kreativ och smakrik dag.

Om du har frågor kring denna workshop, maila julie@kbtfabriken.se eller info@systerkanel.se

Hjärtligt välkomna. Kram Maria och Julie  

Tidigare evenemang: 22 november
Shamansk Healing Visby
Senare evenemang: 18 januari
Mat & Makramé workshop Ekerö